Om oss

 

Roof of Africa är ett litet familjeföretag som Baye Eyasu driver tillsammans med Linnea Wettermark, Baye är utbildad äventyrs- och bergsguide med lång erfarenhet av att organisera vandringsresor. Vi har byggt upp våra vandringar i Bayes barndoms berg och han kommer lära dig allt om naturen, medicinalväxter och hur man lever på landsbygden. Linnea är delvis uppvuxen i Etiopien.och är miljövetare och entreprenör inom stadsodling och hållbarhetsarbete.

Vi vill bygga upp resor som ger dig en stor förståelse och kunskap om landet samt fina naturupplevelser. Detta vill vi uppnå samtidigt som vi vill gynna lokalbefolkningen och utveckla hållbara metoder där både det lokala samhället och du blir nöjda.

Roof of Africa erbjuder olika resor för olika ändamål. Till norra Etiopien kan man välja mellan två olika resor, som båda innehåller flera besök till UNESCOs världsarvs platser med spännande kulturskatter och fantastiska naturupplevelser med vandring på Afrikas tak. Vi sover över hos lokalbefolkningen och får en unik inblick i deras vardag. Vill du uppleva Etiopiens rika fågelliv ska du resa med oss till södra Etiopien där du även besöker olika folkslag med spännande kulturer samt nationalpark med många krokodiler. 

I alla våra resor vill vi ge dig en så bred bakgrundsfakta om detta fantastiska land, fullt av spännande historia som härstammar från en av världens äldsta kyrkor. Redan på 300-talet blev Etiopien kristet och har en egen ortodoxa kyrka med en nära relation till Jerusalem. Läs mer om de olika turerna under de olika flikarna.