Arrangerade resor

Norra Etiopien: Addis Abeba, Lalibela, 5-nätters vandring, Barhir Dar och Gonder

I Addis Abeba kommer vi att få en introduktion till landet och kulturen genom besök på museum, allt för att få en förståelse för det vi sedan kommer uppleva när vi reser runt och besöker de mest kända platserna. En av dem är de världsberömda kyrkorna i Lalibela, ett av UNESCOs världsarv. Lalibela byggdes som en kopia av Jerusalem under 1100-talet av Kung Lalibela. Han fick en Guds-upplevele och byggde elva kyrkor, uthuggna ner i berget, på 30 år. Till Lalibela pilgrimsvandrar 100 000-tals kristna från hela världen varje år för att fira Jesus födelse under den etiopiska julen (som inträffar 6-7 januari).

Därefter vandrar vi i 5 dagar och upplever hur lokalbefolkningen lever och bor i de vackra bergsplatåerna. Efter vandringen spenderar vi 2 dagar i Barhir Dar som ligger vid sjön Tana (stor som Vänern och är Nilens källa). Vi kommer att åka båt på besöka öar med kloster från 1000-talet samt se slott och borgar i Gonder från 1600-talet, även detta UNESCOs världsarv. Läs mer i dagsprogrammet.

 


 

Norra Etiopien: Addis Abeba, Axum, Tigray-bergen, Lalibela, 2-nätters vandring och Barhir Dar

Text om denna resa kommer snart.

Inom kort kan du ladda ner dagsprogram för denna resa.

 


 

Södra Etiopien: Addis Abeba, Arba Minch, Turmi, Konso, Awassa och Ziway

Text om denna resa kommer snart.

Inom kort kan du ladda ner dagsprogram för denna resa.

 


 

Generell information om vandring

Vandringen sker på ca 3000 meters höjd och pågår i varierande miljö och oftast längs med platåer med vidunderlig utsikt över dalgångar. Vi vandrar genom odlingslandskap, förbi små skolor i bergen och ser hur de plöjer, skördar och harvar. Du kommer under dessa dagar uppleva hur bybornas vardag fungerar.

Varje vandringsgrupp bestämmer vilken tuffhetsgrad de vill ha på sin vandring. Vi kan vandra helt platt, men om så önskas kan vi välja stigar som går upp och ner. Åsnor bär din packning. Läs mer om vandringen i reseprogrammet som finns tillgänglig på länken vid varje resa.